Archief

Agenda

 • Geen evenementen

Passanten

Wij heten u van harte welkom in de jachthaven in Tiel van de Tielse Watersportvereniging “De Waal”.

De jachthaven ligt aan de mooie rivier de Waal halverwege tussen Nijmegen en Gorichem in de Hanzestad Tiel. Gunstig gelegen tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en de verbinding met de Maas via de sluis van Sint Andries. Dat is een goed uitgangspunt voor meerdaagse vaartochten op Waal, Maas, Lek, Nederrijn en Linge.

Op loopafstand van de jachthaven vindt u het gezellige centrum van Tiel waar u uitgebreid kunt shoppen of heerlijk kunt eten en drinken in een van de vele gelegenheden of ’s zomers op een gezellig terrasje.

Jachthaven

Onze jachthaven is opgedeeld in een binnen- en een buitenhaven, samen goed voor zo’n 80 ligplaatsen.

In de binnenhaven liggen de boten tot 9.00 meter en in de buitenhaven liggen de boten van 9.00 – 16.50 meter. Voor passanten met grotere schepen is vaak ook een plaats beschikbaar.

De havenmeester is bereikbaar op het telefoonnummer 0344-614834 of mobiel op nummer 0641-351550.

buitenhaven

 

Havenfaciliteiten

Ligplaats

Alleen onze havenmeesters kunnen en mogen u een ligplaats aanwijzen. Als de havenmeester door omstandigheden niet aanwezig is verzoeken wij u vriendelijk het passantengeld in het clubhuis te voldoen na 19.30 uur. Het huidige tarief is 1,50 euro per meter all-in d.w.z. inclusief btw, wifi, stroom, drinkwater en gebruik sanitair. Na uw laatste overnachting dient uw plaats na 12.00 uur weer beschikbaar te zijn voor komende gasten. Zij willen immers ook op tijd zo’n fijne ligplaats in onze haven hebben.

Clubhuis

In ons gezellige clubhuis, met terras, kunt u terecht voor koffie, thee, een drankje of zomaar een ontmoeting. Gedurende het vaarseizoen van mei tot en met september op donderdag en vrijdag geopend vanaf 19.30 uur en zaterdag en zondag vanaf 15.00 uur, maar zondagavond gesloten. Op de dag van aankomst is het eerste kopje koffie of thee per passant gratis.

Sanitair

Onder het clubhuis vindt u de toiletten en douches waar u dag en nacht gebruik van kan maken. Een wasautomaat is niet beschikbaar, maar op zeer korte afstand van de jachthaven vindt u een Selfwash Cleaning Center op het adres Hoveniersweg 38.


Stroom

U kunt elektriciteit betrekken vanaf de stroomzuilen op de steigers en vlotten. Het maximum is 10 amp.

Internet

In het clubhuis en in de haven kunt u gratis gebruik maken van onze WiFi internetfaciliteit. De havenmeester verstrekt u de inlogcode.

Huisvuil

Bij het clubhuis staat een container voor huisvuil. Hier horen dus geen filters, olie, verfresten e.d. in thuis. Hiervoor zijn helaas geen voorzieningen op onze haven aanwezig. Wel is een vuilwaterstation aanwezig zodat u de mogelijkheid heeft uw vuilwatertank leeg te zuigen. Daarnaast is er een papier- en glascontainer aanwezig.


Legen chemisch toilet

Naast de ingang van de toiletten en douches is een stortplaats voor chemsiche toiletten beschikbaar.

Inname vuil water

Ook is de haven voorzien van een innamestation voor vuil water. Dit station staat op de hoek van het meldsteiger aan de buitenzijde van de haven.

 

 

Bunkeren

Naast onze haven is er een Total tankstation waar u met jerrycans diesel of benzine kunt halen. Als het allemaal te zwaar is om te tillen kunt u gebruik maken van onze bolderkar. Voor echt grote hoeveelheden kan er eventueel een tankauto langs komen.

Havenregels

Om te voorkomen dat kleine dingen tot irritatie leiden gelden er in onze haven een aantal regels. Wij verwachten dat alle gasten deze regels respecteren:

 • meer zodanig af dat davits of boegrelingen geen hinder opleveren
 • laat motoren niet onnodig lang draaien
 • veroorzaak geen geluidoverlast (radio, tv, muziekinstrument)
 • beperk het varen met bijbootjes tot een minimum
 • laat geen dingen slingeren op steigers of vlotten
 • niet fietsen of hardlopen op steigers en vlotten
 • in Tiel geldt een opruim- en aanlijnplicht voor honden, dit geldt dus ook in de jachthaven (de bekeuring kost u 90 euro)
 • zorg voor een goede brandblusser aan boord
 • het gebruik van barbecue op uw boot, steigers of vlotten is niet toegestaan
 • afmeren in onze haven met autobanden als stootkussen is niet toegestaan

U dient de aanwijzingen van de havenmeester stipt op te volgen.

TWV “De Waal” is niet aansprakelijk voor diefstal en/of schade aan vaartuigen, toebehoren en andere eigendommen van bezoekers.

Belangrijke telefoonnummers

Alarm 112
Havenmeester 06-41351550
Huisartsenpost * 0900-7060504
Tandarts 0344-674911
Dierenarts 0344-616297
Taxi 0344-611000

 

De huisartsenpost bevindt zich in een vleugel van Ziekenhuis Rivierenland. U dient altijd vooraf te bellen voordat u naar de huisartsenpost gaat.